Logo_de_spinberg

Woonvorm De Rots in Harpel

Woonvorm De Rots in Harpel biedt ruimte aan zeven volwassen bewoners voor wie zelfstandig wonen net een stapje te ver is. Zij wonen permanent op De Rots of betrekken tijdelijk een van onze zeven ruime, moderne appartementen, met als persoonlijke doelstelling om toe te werken naar zelfstandig wonen en leven, al dan niet met ambulante begeleiding.

Warme thuissituatie

Onze cliënten leven hier met elkaar in een warme thuissituatie. Binnen de hoge mate van vrijheid om hun eigen leven te leiden, zijn er ook de (huishoudelijke) taken, wordt er met elkaar gekookt en gegeten en is er ruimte voor gezamenlijke ontspanning in de vorm van bijvoorbeeld spelletjes, televisie kijken, uitstapjes of activiteiten in de gezamenlijke huiskamer

Professionele begeleiding

Onze bewoners krijgen alle wenselijke en noodzakelijke professionele begeleiding. Standaard is er op werkdagen van 16.00 tot 9.00 uur en op weekend- en feestdagen 24/7 begeleiding aanwezig. Zijn er op andere momenten cliënten thuis -bijvoorbeeld door ziekte – dan is er ook te allen tijde begeleiding aanwezig. Op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur werken onze bewoners of volgen ze dagbesteding op onze zorgboerderij.

Persoonlijke doelen

In de woonvorm werken de cliënten onder deskundige begeleiding aan het realiseren van persoonlijke doelen door middel van een gevarieerd programma met een breed scala aan activiteiten die aansluiten op de visie van De Spinberg.

Locatie van woonvorm de Spinberg

Woonvorm De Rots is te vinden in het hart van Harpel (nabij Vlagtwedde). Wij zijn hier gevestigd in de voormalige basisschool De Rots. Hier hebben al onze bewoners hun eigen, ruime appartement vanaf 42 vierkante meter. Alle appartementen hebben een eigen buitendeur en terras, eigen sanitaire voorzieningen en een keukenblok zonder fornuis. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkeuken, waar we met elkaar koken, eten, afwassen en huiskameractiviteiten ondernemen.

Plek van De Spinberg binnen Harpel

Wij vinden sterke sociale cohesie in deze kleinschalige dorpsgemeenschap van groot belang, ook voor onze cliënten. Daarom is een deel van het voormalige schoolplein op ons terrein ingericht met speeltoestellen voor kinderen uit de buurt. De rest van het voormalig schoolplein stellen wij beschikbaar aan Plaatselijk Belang Harpel om ruimte te bieden voor diverse activiteiten van Plaatselijk Belang en onze buren van Ons Buurthoes, zoals de jaarlijkse Herfstfair. Ook is er op ons terrein een volleybalveld te vinden, waar buurtbewoners met elkaar kunnen volleyballen.