Logo_de_spinberg

Over De Spinberg, de Rots en ons team

De Spinberg heeft een speciale betekenis in de geschiedenis van Jipsinghuizen en Westerwolde. De Spinberg bracht vrede, zorg en welzijn. Daarom heten onze zorgboerderij en woonvorm De Spinberg.

De Spinberg en de Slag bij Jipsinghuizen

Terwijl Nederland nog geen twintig jaar na de vrede van Münster in oorlog is met Engeland, vallen de troepen van bisschop Bommen Berend van Münster Nederland onverwacht Westerwolde binnen. Hij denkt via moerasgebied het Bourtangermoor wel even Bourtange, Winschoten en Groningen te kunnen veroveren. Maar hij rekende buiten koster Willem Maartensz van Vriescheloo, die bij overnachting in Jipsinghuizen de schildwacht uitschakelt. Zijn troepen jagen de ongewenste Duitse troepen het moeras in, waarmee de Slag bij Jipsinghuizen een belangrijk keerpunt is in de eerste Münsterse oorlog. Dit gebeurde op de natuurlijk hoogte, genaamd De Spinberg.

De Spinberg en het spinwief

Volgens de overlevering huisde in een ver, grijs verleden op de Spinberg het spinwief, in beschaafd Nederlands het spinvrouwtje. Er gaan diverse sagen en verhalen over haar rond. In één van de vertellingen was zij als priesteres de bewaarster van het geestelijk heil. Uit een vormeloze hoop wol ontstond door haar spinnende vrouwenhand de draad die beschutting zou geven aan het gezin. Het spinvrouwtje verleende in het verleden de zorg aan de gemeenschap en zorgde voor wel en wee van gezinsleden. Die bijdrage aan het welzijn van mensen en de gemeenschap willen wij ook bieden.

De Rots, een speciale plek in ons hart

Woonvoorziening De Rots is onderdeel van de Spinberg. Deze locatie heeft een zeer speciale plek in ons hart, met name van onze eigenaresses Tina en Hebelien. Want De Rots is gevestigd in de voormalige basisschool en peuterspeelzaal De Rots in Harpel. Tina ging als kind naar deze school en Hebelien werkte hier vele jaren als peuterleidster. Toen de school sloot hebben wij dan ook met heel veel liefde dit pand overgenomen. Wij vinden het heel mooi om juist deze plek een nieuwe bestemming te kunnen geven.

Het team van zorgboerderij De Rots & dagbesteding De Spinberg

Jan Erik en Tina van der Heide en hun (schoon-) ouders Hendrik en Hebelien Klasens runnen zorgboerderij en woonvorm De Spinberg met hart en ziel voor mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken in het leven. En dat doen zij niet alleen, hierbij krijgen zij hulp van hun enthousiaste, professionele team dat bestaat uit medewerkers die net als zij vinden dat de cliënt centraal hoort te staan in de zorg.

Zorgboerderij De Spinberg

Wollinghuizerweg 35
9551 TG Sellingen
06 – 2892 3013
info@despinberg.nl

Woonvorm De Rots

Molenkampweg 28
9541 TL Vlagtwedde
06 – 2892 3013
info@despinberg.nl